Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

6 ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Ήρθε το καλοκαίρι, αλλά ανάμεσα σ' εσάς και την παραλία μπαίνει η... κοιλίτσα; Δείτε πώς θα αποκτήσετε επίπεδη και σφιχτή κοιλιά με 6 ασκήσεις που βρίσκουν τον στόχο τους. 


Κάντε τις παρακάτω ασκήσεις τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και σε συνδυασμό με σωστή διατροφή (ποτέ κανείς δεν αδυνάτισε τρώγοντας λίπος) θα σφίξετε μέχρι να πείτε… Ιούλιος!

Πόσα «κεράκια» να βάλω;


Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα με τα δύο πόδια ψηλά στον αέρια, κάθετα με το πάτωμα. Ακουμπήστε τα χέρια σας στο πλάι. Χωρίς να ζορίσετε το λαιμό και τους ώμους σας, σηκώστε τη λεκάνη σας για περίπου 6 εκατοστά και ακουμπήστε την ξανά στο πάτωμα. Επαναλάβετε 8 φορές σε αργό, ελεγχόμενο ρυθμό και στη συνέχεια 16 φορές λίγο πιο γρήγορα.


Πόδια ψηλά και το… six pack φτάνω! 

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και τα χέρια σας να πιέζουν το πάτωμα. Σηκώστε τα πόδια ψηλά, σχηματίζοντας μια ορθή γωνία με το πάτωμα. Κατεβάστε αργά, όσο πιο κοντά στο έδαφος μπορείτε. Όσο πιο αργά κατεβάζετε, τόσο περισσότερο «πιάνουν» οι κοιλιακοί. 

Ε, ρε σανίδα που σου χρειάζεται


Ξαπλώστε μπρούμυτα. Στηριχτείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας και με τους αγκώνες στο πάτωμα με τα χέρια δεμένα. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας να σφίγγετε την κοιλιά. Μείνετε εκεί για τουλάχιστον 30’’ (οι προχωρημένοι 60’’).

Ψαλιδάκια στον αέρα


Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών τεντωμένα. Σηκώστε τα πόδια περίπου 45 μοίρες από το δάπεδο. Ανασηκώστε τις ωμοπλάτες και κρατήστε τους μηρούς σας με τα δυο σας χέρια. Κάντε ψαλιδάκια εναλλάξ δεξιά αριστερά ενώ η σπονδυλική σας στήλη βρίσκεται σε μια ευθεία με το πάτωμα. Κάντε 10 αργές επαναλήψεις και στη συνέχεια 20 γρήγορες.

Πλάγια σανίδα και άρσεις ποδιών


Γονατίστε στο πάτωμα. Γυρίστε πλάγια έτσι ώστε να μείνουν στο πάτωμα μόνο το δεξί γόνατο και ο δεξής αγκώνας σας. Το αριστερό σας πόδι βρίσκεται τεντωμένο στον αέρα, παράλληλα με το πάτωμα. Μετακινείστε το αριστερό πόδι πάνω και κάτω περίπου 10 φορές. Επαναλάβετε στο άλλο πόδι.

Κλοτσιές στον αέρα


Σταθείτε όρθιοι και εκτείνετε το δεξί πόδι ευθεία μπροστά, τεντωμένο, όσο πιο ψηλά μπορείτε. Παράλληλα σηκώστε και το δεξί σας χέρι ψηλά, τεντωμένο πάνω από το κεφάλι και συσφίξτε τους κοιλιακούς σας. Κρατηθείτε με το άλλο χέρι σε μια καρέκλα και μείνετε εκεί όσο αντέχετε. Επαναλάβετε στο άλλο πόδι.

Παραλλαγή: Στην ίδια ακριβώς στάση, σφίγγοντας τον κορμό σας και τα πόδια σας και κοιτώντας μπροστά, σηκώνετε το δεξί πόδι, αυτή τη φορά όχι στην ευθεία σας αλλά δεξιά. Χωρίς να κατεβάσετε καθόλου το πόδι σας κάτω, το φέρνετε πάλι μπροστά. Επαναλάβετε 8 φορές για κάθε πόδι.

- See more at: http://www.mama365.gr/1971/6-askhseis-gia-epipedh-koilia.html#sthash.Kde1W83e.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου