Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

"Stekia Pantou"

                                ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ                                           ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

        Σήμερα στο blog μας έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε το            " Stekia Pantou " της Ιωάννας Υποδηματοπούλου , που μας έχει μαγέψει με τις δημιουργίες της. Μια κοπέλα που κατάφερε να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα!

            
            

    «Η κοπέλα φοράει σκουλαρίκι με φελλό και κόκκινα κουμπιά», είπε μια οινόφιλη στον 11ο Χάρτη των Γεύσεων, που είναι ένα διήμερο οινικό φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη. Χαράχτηκε μέσα στο μυαλό μου και ήθελα να δω ποια ήταν αυτή η κοπέλα. Η Ιωάννα Υποδηματοπούλου, που είναι μια νεαρή Ελληνίδα γεωπόνος, γευσιγνώστρια κρασιών, όπου πίσω και μπροστά από τους πάγκους των παραγωγών, εξηγούσε όποια απορία είχε ο κάθε οινόφιλος με τόση αγάπη, που ήταν ικανή να σε τραβήξει στον πάγκο της έστω και από περιέργεια. Στον ελεύθερό της χρόνο, σχεδιάζει κοσμήματα από ανακυκλωμένο χαρτί, και για να γνωρίσει ο κόσμος το κρασί καλύτερα, το κάνει και κοσμήματα. Η αφορμή για να την γνωρίσουμε ήταν ένα σκουλαρίκι από το κυπριακό παραδοσιακό κρασί The Anama Concept, όπου πίσω από τον πάγκο του, μάθαινες την ιστορία του προϊόντος.

           
      


    Η ίδια παράγει με αγάπη τέχνη μέσα από απλά υλικά. Και αυτό δεν έγινε γιατί απλά έμεινε στο όνειρο, αλλά γιατί βρήκε τρόπο να το πραγματοποιήσει. Βρήκε την ιδέα, έψαξε τις φωτογραφίες που την εκφράζουν, αναζήτησε τη διαφορετική ματιά στο απλό αντικείμενο, προχώρησε με θάρρος να κάνει κάτι ιδιαίτερο, όταν όλοι την απέτρεπαν, έψαξε τα υλικά της και ξεκίνησε το ταξίδι δημιουργίας, με σκάφος το όχημα “Stekia Pantou”. Και εδώ ακριβώς σκάει η φούσκα του ονείρου και αρχίζει η πραγματικότητα για τον αν αυτό που ονειρεύτηκε θα πετύχει ή όχι. Γιατί, βέβαια, αν η πολύ μικρή και ονειροπόλα Ιωάννα δεν τολμούσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της, καμιά από τις πρωτότυπες δημιουργίες της δε θα είχαν ζωντανέψει. Μια μικρή κατασκευή όπου ήταν η αφορμή να γνωρίσουμε μια προσωπικότητα διαφορετική. 

     Γεννήθηκε η ιδέα με αφορμή ένα χωρισμό, για να ηρεμεί και να βρει ισορροπίες. Άπλωσε γύρω της περιοδικά, έκοβε ωραία σχέδια, έψαχνε λήψεις από γνωστούς φωτογράφους, έχει λατρεία με το κρασί και την Ιταλία οπότε εμπνέεται και από εκεί, κόβει με τις ώρες το ανακυκλωμένο χαρτί, κρατά ιδέες στις σημειώσεις της, και δημιουργεί πέντε μήνες το χρόνο.

    Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις κοσμημάτων στη Θεσσαλονίκη, κυρίως, με αποκορύφωμα μια έκθεση στην Ιταλία σ’ ένα μαγαζί για κρασί. Δημιουργεί, κυρίως, σκουλαρίκια που μπορεί να έχουν μια εικόνα, ένα μήνυμα έως και σχήμα κούκλας, ποτηριού, μπαχαρικά κτλ. Με μότο της: «Αν τολμάς το διαφορετικό μπες κι αγόρασέ το. Αν όχι, απλά μπες και δες» καλεί τον καθένα μας να θαυμάσουμε και να επιλέξουμε τη δουλειά της. Κολιέ με χάντρες και εικόνες, δαχτυλίδια από κουμπιά, κοσμήματα για το κινητό και αγορές για τον εαυτό της είναι μερικά μόνο που θα συναντήσεις στο Blog stekiapantouu.blogspot.com. Παράλληλα, στο ιστολόγιό της δίνει χώρο σε δημιουργούς που της αρέσουν και κάθε μήνα προβάλλει έναν εξ αυτών στους αναγνώστες της.

        
         

      Είναι δύσκολο να κάνεις όνειρα στην Ελλάδα του σήμερα; Η Ιωάννα λέει πως ένα όνειρο θα πραγματοποιηθεί αν το πιστεύεις πολύ, πριν καν το πιάσεις στα χέρια σου. Η Ιωάννα, η πρώτη Ελληνίδα που τολμά κόσμημα με ανακυκλωμένο χαρτί, είναι ευγνώμων σε όσους έχουν αγοράσει κάτι από αυτήν, σε όσους τολμούν το διαφορετικό και επιθυμούν να πρωτοτυπήσουν. Θα τη βρείτε σε facebook, twitter, pinterest ως stekia pantou και μπορείτε να στείλετε τις ιδέες σας για να γίνουν κόσμημα. Γιατί ο καθένας μας κρύβει έναν καλλιτέχνη μέσα του που περιμένει να ζωντανέψει το όνειρό του. Μπορεί να μην το είπε ο Walt Disney αυτό, αλλά σίγουρα θα συμφωνούσε.

        Για περισσότερες μαγευτικές δημιουργίες αναζητήστε το                  " Stekia Pantou " όπου μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιδέες . 
 Για να δείτε περισσότερο υλικό μπείτε εδώ: 

http://stekiapantouu.blogspot.com/

https://pinterest.com/stekiapantou/

https://twitter.com/stekiapantou



1 σχόλιο: